poniedziałek, 11 listopada 2013

...zupa z pieczonych warzyw

Oto moja alternatywa dla jarzynowej - przygotowana na bazie niedzielnego rosołu i odnalezionych w lodówce, a następnie upieczonych i w rosole uwarzonych warzyw. W skład zupy wchodzą: dwie duże marchewki, pół małego kopru włoskiego, ćwiartka dyni hokkaido, dwie cukinie, trzy ząbki czosnku i jedna cebulka, mniej więcej 1,5 litra rosołu i bukiecik z tymianku. Wszystkie warzywa najpierw pokrojone w mniejsze kawałki, polane konkretnie oliwą, delikatnie posolone i pieczone w 180 stopniach piekarnika przez około 45 minut, a następnie gotowane przez jakieś 20 minut w rosole z dodatkiem tymianku. Na koniec zmiksowane na krem(ale już bez tymiankowych gałązek) i przetarte przez sito. I zupa gotowa! I taki prosty na nią przepis też.


 
 
SMACZNEGO!
 
 
 
 
 
 

1 komentarz: